Gaby Franger

(Scroll down for English)

Küratör
Museum Frauenkultur Regional-International
Fürth, Bavyera, Almanya

Bir Dünyanın Kadınları – Kadın Günlük Yaşamını Kültürlerarası Araştırma ve İletişim Merkezi (Frauen in der Einen Welt – Zentrum für interkulturelle Frauenalltagsforschung und internationalen Austausch e.V.) dahil birçok ulusal ve uluslararası kuruluşlar için kadın kültürü ve kadın günlük yaşamı konulu sergilerin küratörlüğünü yaptı. Yöresel kadın tarihi, kültür tarihi araştırmaları ve insan hakları ile ilgili çok sayıda yayının yazarıdır.

Coburg Uygulamalı Bilim ve Sanat Üniversitesi’nde tam zamanlı profesör olarak çalıştı (1997-2015). Uluslararası Sosyal Hizmetler (B.A.) Bölümü başkanlığı yaptı ve halen burada öğretim görevlisi olarak çalışmakta. 2016’dan beri, Bir Dünyanın Kadınları ve IASW yönetim kurulu üyesidir.
Son yayınları: Frida Folk, Tara Books, Chennai 2018. With Elisabeth Bala (Ed): Wie weiblich ist die Stadt? Was kann Kommune?, Frauen in der Einen Welt, Nürnberg 2018.

Museum Frauenkultur Regional-International
Fürth, Bavyera, Almanya
http://www.frauenindereinenwelt.de

Yerel ve Uluslararası Kadın Kültürü Müzesi, 2006’da, Bir Dünyanın Kadınları – Kadın Günlük Yaşamını Kültürlerarası Araştırma ve İletişim Merkezi tarafından açıldı. Müze; “yabancı” ve “tanıdık”, geçmiş ve şimdi, gelişmişlik ve azgelişmişlik, yapısal ve politik şiddet, dışlama ve kapsama gibi konularda kadınların kendi günlük tecrübelerini ve bilgilerini, farklı toplumlardaki kadınlarla ilişkilendirebilecekleri eğitim ortamları yaratır.

Kadın hikâyeleri, kendi başına yaşayan kadınların eylem ve yaşam koşulları, tarihsel arka plan yanında ve kadınların içinde oldukları toplumsal ve politik durumun da merak edilmesine yol açar. Kadın sanatçılar, çalışmalarıyla konuyu başka perspektiflerden düşünmeye davet ederler. Karşılaştırmalı yaklaşım, varsayılan çelişkileri benzerliklere çevirir. Yerel, bölgesel ve uluslararası düzeylerdeki kültürel çeşitliliğin tüm formlarını onaylar.
https://www.youtube.com/watch?v=GM7W9TEyEYk


Kurator
Museum Frauenkultur Regional-International
Fürth, Bavaria, Germany

Curator of a multitude of exhibitions about women’s culture and every-day lives for Frauen in der Einen Welt – Zentrum für interkulturelle Frauenalltagsforschung und internationalen Austausch e.V. and other national and international institutions. Author of a large number of publications about regional women’s history, cultural-historical studies and human rights.

Full professor at Coburg University of Applied Sciences and Arts (1997 -2015); head of the study program International Social Work and Development (B.A); since then: lecturer in this program. Board member of Women in One World and IASW (since 2016). Recent publications: Frida Folk, Tara Books, Chennai 2018. With Elisabeth Bala (Ed): Wie weiblich ist die Stadt? Was kann Kommune?, Frauen in der Einen Welt, Nürnberg 2018.

Museum Frauenkultur Regional-International
Fürth, Bavaria, Germany
http://www.frauenindereinenwelt.de

The Museum Women Cultures Regional – International, was opened in 2006 by Women in One World – Centre for international and intercultural research on women’s daily lives. The museum creates educational settings where women can relate their own everyday experiences and knowledge to the situation of women in different societies with regard to the concepts of foreign and familiar, past and present, development and underdevelopment, structural and political violence, exclusion and inclusion.

„Her”stories, living conditions and activities of single women attract curiosity for the respective social and political situation as well as the historical background.
Women Artists invite with their works to reflect the topic from further perspectives. The comparative approach turns assumed contradictions into similarities and affirms all forms of cultural diversity at local, regional and international levels.
https://www.youtube.com/watch?v=GM7W9TEyEYk